Avgjorde toppmötet – med en soloräd

Av: Andreas Käck, Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

”Speciellt att göra mål inför hemmafansen”

Matchen stod och vägde.

Då satte Tokelo Rantie, 22, full fart mot mål och avgjorde toppmötet.

– Det är ett av mina bästa mål i Malmö-tröjan, säger matchhjälten till Sportbladet.

Han bänkades mot Brommapojkarna, men byttes in och och blev målskytt.

Mot Elfsborg fick Tokelo Rantie återigen förtroendet från start. Och det skulle visa sig vara rätt beslut av tränaren Rikard Norling.

När kvarten återstod av toppmötet på Swedbank Stadion stod det fortfarande 1-1 och många av spelarna såg ut att vara rejält slutkörda.

Men inte Rantie.

”Det ska ju inte gå...”

Han satte fart från mittcirkeln, tempoväxlade sig förbi en kvartett med Elfsborgs-spelare, vräkte sig förbi Niklas Hult som gick i backen, rundade målvakten Kevin Stuhr Ellegaard innan han placerade in det matchavgörande 2-1-målet.

– Det ska ju inte gå. Hur kan man göra så i den 76:e minuten utan att få kramp? Var är mjölksyran? den är borta ur Tokelo Ranties kropp i alla fall, säger C more-experten Jens Fjällström efter soloräden.

Måljublet mätte 114 decibel – nytt rekord i allsvenskan enligt C more.

– Alltid speciellt att göra mål hemma och inför klacken. De betyder så mycket för mig, säger Rantie till Sportbladet och fortsätter:

– Vårt självförtroende stärktes mot Syrianska och vi fortsätter nu på den vägen.

Hyllas av Hamad

Malmö började annars bäst och tog – fullt rättvist – ledningen i den 24:e minuten när lagkaptenen Jiloan Hamad lurade Stuhr Ellegaard med ett skott från snäv vinkel efter en lurig hörnvariant.

Mohamed Bangura – som gått mållös i två raka matcher och som startade på bänken senast mot Gefle – dundrade in kvitteringen från distans bara tre minuter in i den andra halvleken.

Samme Bangura kunde ha blivit matchhjälte, men nicken i den 69:e minuten stoppades av ribban och i stället var det alltså Tokelo Rantie som stal show och rampljus.

– Man såg redan när han kom att den här killen har något alldeles extra. Sedan har han blivit en bättre avslutare, det har varit lite si och så med det förut, säger Jiloan Hamad till C more.

Malmö ligger trea i tabellen, tre poäng före Elfsborg.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.