Europas hetaste striker

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-11-21

Luca Toni vann fajten mot Milans Gilardino

mästarmötet i skytteligan Fiorentinas Luca Toni mot Milans Alberto Gilardino. Den fajten gick Luca Toni segrande ur - två mål mot Milanspelarens ett.

Luca Toni tog en förkrossande seger i prestigemötet mellan skyttekungarna.

Europas hetaste striker gjorde två mål mot Milan och nu är Fiorentina med i toppstriden på allvar.

- Luca Toni är alla tränares dröm, säger Viola-managern Cesare Prandelli.

Det skulle bli en kamp mellan de stora skyttekungarna. På ena sidan Milans superduo Andreij Sjevtjenko och Alberto Gilardino. På den andra hela Europas skyttekung Luca Toni i ensamt majestät.

Men i slutändan blev det inte mycket till kamp. Den fantastiske Luca Toni gjorde två mål, har nu gjort 15 stycken på tolv matcher, och tog upp Fiorentina på delad andraplats i Serie A tillsammans med just Milan.

- Det var en underbar match. Vi ville göra bra ifrån oss, men det här trodde jag inte, säger Luca Toni efteråt.

"Vi hade en del tur"

Superstrikern är som vanligt ödmjuk beträffande sin egen insats:

- Jag måste säga att vi hade en del tur. Vi gjorde mål på alla våra chanser.

Fiorentina-tränaren Cesare Prandelli är inte lika försiktig när han berömmer sin skyttekung.

- Det finns inga gränser för vad han kan prestera. Han är alla tränares dröm. Han är alltid koncentrerad och försiktig, men ensam i straffområdet är han lysande.

Toni satte 1-0-målet redan

efter tio minuter. På ett inägg placerade han in bollen med huvudet bakom Dida i Milan-målet.

Kvarten senare kvitterades tillställningen av Alberto Gilardino, mannen som med all sannolikhet kommer att bilda anfallspar med just Toni i VM nästa år. Också det målet gjordes med huvudet.

2-1-målet avgörande

Danske Martin Jörgensen gav hemmalaget ledningen igen bara 35 sekunder in på den andra halvleken. Men när Gilardino trodde att han kvitterat med

bara fyra minuter kvar, blåste

domare Rodomonti för knuff på Fiorentina-backen Di Loreto.

- Han höll i mig och jag försökte ta mig loss. Då trillade han, suckade Gilardino.

I stället avgjorde Toni matchen bara en minut senare. Efter en hörna nickade han retfullt enkelt in 3-1.

Trots besvikelsen fick Fiorentina beröm av Gilardino efteråt.

- Vi spelade mot ett fantastiskt lag som försatte oss i stora svårigheter. Tyvärr klarade vi inte att komma tillbaka efter deras 2-1-mål.