Förre AIK-sportchefen kan hamna i Premier League

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Den tidigare AIK-sportchefen Jens T Andersson för diskussioner med ett antal klubbar i Premier League – han uppges vara sugen på en roll som klubbdirektör.

Enligt Expressen har Anderssons agent Will Salthouse börjat ”sondera terrängen på den engelska marknaden”, men det finns även alternativ i Sverige och Israel.

– Vi har diskussioner med ett par klubbar. Vi får se vad som händer, säger Salthouse till tidningen.

2010–2013 var Jens T Andersson sportchef i AIK. Efter sejouren i Stockholmsklubben lämnade han Sverige för kroatiska Hajduk Split, och därefter tillbringade han två och ett halvt år i danska AGF Århus.

Expressen skriver att Andersson under våren varit aktuell för en återkomst i AIK, och att han har intervjuats av klubben. Men efter styrelseskiftet i AIK råder det osäkerhet kring hur klubben vill göra med rekryteringen av en ny sportchef och vd.

Därför letar Andersson, med hjälp av sin agent Will Salthouse, efter liknande tjänster i England.

– Vi har diskussioner med ett par klubbar. Även en klubb i Israel. Vi får se vad som händer. Med tanke på sekretessen kan jag inte säga vilka klubbar det rör sig om men det handlar om klubbar i Premier League, en i The Championship och en i Israel, säger han.

Besked i juni

Rollen som klubbdirektör eller chef för spelarrekryteringar är det som lockar Andersson. Enligt Salthouse lär ingenting bli klart med en klubb innan juni.

Expressen: Hur har den här chansen dykt upp?

- Det är en del klubbar i England som söker personer till en sådan roll. Jens har ett bra cv och har verkat i många olika länder. Det vore en fantastisk chans för honom att få komma till England, säger Salthouse.

Jens T Andersson har varit i kontakt med Expressen, men har valt att inte kommentera uppgifterna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.