Här ville Kalmar ha straffspark

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-22

Ryske domaren Stanislav Sukhina viftade avvärjande

Daniel Mendes föll efter kontakt med målvakten Polek Sic. Men domaren valde att inte blåsa straff.

Daniel Mendes föll – men domaren föll inte för den dykningen.

Det kan ha kostat Kalmar avancemanget till Champions League.

Returmötet mellan Kalmar och ungerska mästarna Debrecen var 40 minuter gammal när Daniel Mendes petade bollen förbi målvakten Polek Sic och ramlade efter kontakt från Sic.

Publiken på Fredrikskans ropade efter straffspark, men ryske domaren Stanislav Sukhina viftade avvärjande. Mendes, som hjälpte till lite väl mycket i fallet, protesterade vilt – men förgäves.

– Jag tar mig förbi deras försvarare och petar bollen förbi målvakten som fäller mig. Det är en solklar straff. Jag förstår inte varför domaren inte blåser, säger Mendes till TT.

Debrecen vidare

Kalmar var i det läget på gång efter att ha vänt 0–1 till 2–1 och ett 3–1-mål strax före paus hade kunnat vända matchen.

Nu kom 3–1-målet ändå till slut – men inte förrän i den 72:a minuten, då Rasmus Elm förvaltade straffen som Daniel Sobralense fixat fram.

Det visade sig vara för sent.

Kalmar pressade förgäves för ett fjärde mål och Debrecen kunde åka hem som segrare efter 3–3 totalt och fler gjorda bortamål.