Släpper sms-konversationen som fällde Trippier

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

FA avslöjar detaljer kring utredningen av Kieran Trippier och Premier League uppmanar klubbarna att inte pusha för en paus i ligaspelet.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Kieran Trippier hintade åt sina vänner att spela på hans kommande transfer till Atletico Madrid, bara dagar innan flytten från Tottenham. Engelsmannen ska även ha tackat nej till ett personligt förhör gällande saken, vilket var anledningen till att han missade mötet med Danmark i oktober.

Det är FA som släpper nya detaljer kring fallet sedan Fifa tillfälligt hävt den tio veckor långa avstängning som Trippier nyligen tilldelades. Bland annat finns det en WhatsApp-konversation att ta del av från den 14 juli 2019. Trippier får då frågan av en närstående: ”Ska jag spela på att att du går dit (Atleti)?” varpå svaret blir: ”Det kan du göra kompis”. Vännen försäkrar sig ytterligare: ”100% Tripps?” och Trippier svarar: ”Ja, kompis. Spela på det om du vill”.

FA är vida känt för att inte ta lättvindigt på just betting-incidenter. Eftersom Fifa tillåter Trippier att representera Atletico under utredningens gång finns en risk att han missar EM i sommar. Englands förbundskapten Gareth Southgate, kaptenen Harry Kane samt Burnley-managern Sean Dyche bidrog med sina personliga omdömen om Trippier vid utfrågningen i höstas.

DAGENS UPPMANING

Premier League har skrivit till samtliga klubbar och uppmanar dessa att inte överväga en paus i ligaspelet. De flesta managers har varit för en fortsättning trots att landet befinner sig i en ny lockdown. West Brom-tränaren Sam Allardyce, som med sina 66 år tillhör riskgruppen, vädrade dock sitt missnöje tidigt. Det uppskattas inte av Premier League som i brevet trycker på att många klubbar riskerar att gå omkull om ännu ett uppehåll instiftas.

Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe

DAGENS CORONASIFFROR

Fotbollsspelare får vänta på vaccinering, trots att säsongen väntas fortlöpa som vanligt. Under gårdagen meddelande Premier League rekordsiffror i antalet smittade spelare och medarbetare: 28 test (av 1 311 individer) var positiva 28–31 december. Mellan den 1 och den 3 januari har 12 fler fall konstaterats bland 984 gjorda tester.

DAGENS STATS

José Mourinho är den tredje managern att nå ligacupfinal med tre olika klubbar. Sedan tidigare hade portugisen lett Chelsea och Manchester United dit, innan även Tottenham säkrade semifinalsegern mot Brentford under tisdagskvällen. De två andra som har lyckats med samma bedrift är Ron Atkinson (Man Utd, Sheffield Wednesday och Aston Villa) och Ron Saunders (Norwich, Man City och Aston Villa).

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

DAGENS CITAT

”Jag kan inte prata för andra managers, varför de säger sådana här saker. Känslan var att det fungerade under FA-cupsemin förra året efter att Frank hade påtalat det. Vi skulle ha haft en straff som vi inte fick, så kanske influeras domarna”, – Ole Gunnar Solskjaer slår tillbaka mot Jürgen Klopp och José Mourinho som båda nyligen lyfte faktumet att Manchester United har tilldelats många straffar den senaste säsongen. Frank Lampard tog också upp det på presskonferensen inför cupmötet förra sommaren som slutade 3–1 till Chelsea.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.