Kevin De Bruyne gjorde comeback

Publicerad 2024-01-07

Dubbel glädje för Manchester City.

Laget tog sig vidare i FA-cupen och stjärnan Kevin De Bruyne gjorde efterlängtad comeback – efter 149 dagar.

– Vi är väldigt glada över att ha honom tillbaka, säger Pep Guardiola.

Mittfältsstjärnan Kevin De Bruyne skadade sig i Premier League-premiären den 11 augusti.

I dag gjorde han comeback – 149 dagar senare. Belgaren fick stående ovationer när han byttes in i FA-cupmatchen hemma mot Huddersfield.

Manchester City hade inga problem med att ta sig vidare. Matchen slutade hela 5–0 och De Bruyne bidrog i storsegern.

– Kevin är exceptionell. Han är unik. Vi är riktigt glada över att han är tillbaka efter mer än tre månaders skadefrånvaro, säger Manchester City-tränaren Pep Guardiola enligt BBC.

Assisterade

City gjorde två mål inom loppet av fyra minuter i den första halvleken. Phil Foden gjorde ledningsmålet innan Julian Alvarez utökade till 2–0.

I den 58:e minuten slog norrmannen Oscar Bobb till. 20-åringen lyfte in 3–0 via ribban.

Och med dryga kvarten kvar visade De Bruyne upp sina kvalitéer. Mittfältaren assisterade Jeremy Doku som satte dit 5–0-målet. Däremellan hade Foden placerat in 4–0.

Manchester City är vidare till den fjärde rundan av FA-cupen.