Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-01-30

Zlatan & co på väg mot triumf

Zlatan Ibrahimovic och hans Juventus marscherar med stormsteg mot ligatiteln i serie A.

På söndagen seglade Juventus ifrån ytterligare – och har nu åtta poängs försprång till Milan.

Ny seger. Zlatans Juventus tog en ny viktig trepoängare i Serie A idag. 2–1 borta mot Atalanta för upp "Juve" i topp, åtta poäng före Milan.

Hela 17 omgångar återstår av serie A men frågan är om inte Juventus redan gjort slut på spänningen. Med hjälp från Milan som förlorade sin andra match i rad, 0–1 hemma mot Bologna.

För Milan är enda lag som kan hota Juventus. Trean Inter – som bortaslog Palermo med 2–0 efter två mål av Christian Vieri – är hela 15 poäng efter.

Ruben Oliveira gav Juventus ledningen i bortamötet med bottenlaget Atalanta efter 23 minuters spel. Oliveira hann före hemmamålvakten Alex Calderoni på Emersons långa passning och kunde lobba in ledningsmålet. Alessandro del Piero – som kom in i stället för Ibrahimovic efter en timme – säkrade de tre poängen när han sköt 2–0 på straff efter 80 minuter. Då spelade det inget roll att Atalanta fick ett tröstmål i slutet efter en målvaktstavla från Gianluigi Buffon. Segern var Juventus 15:e på 21 matcher – och laget har bara förlorat en enda match.

Milan åkte på dubbla smällar. Inte nog med att laget tappade ytterligare mark till Juventus – man tappade också skyttekungen Andrij Sjevtjenko som haltade ut med en ankelskada i 38:e minuten. Enligt tränaren Carlo Ancelotti missar Sjevtjenko förmodligen onsdagens match mot Messina, men förhoppningen är att han är tillbaka på söndag mot Lazio. När ukrainaren fick utgå hade redan Thomas Locatelli gett Bologna ledningen efter snyggt förspel från Theo Zagorakis. Milan hade ett mål inne efter 14 minuter men franske mittfältaren Vikash Dhorassos volleyfullträff dömdes bort då domaren Massimo De Santis ansåg att han ojuste tagit bort backen Juarez före skottet.

Det fortsätter att gå tungt för forna storklubben Lazio som efter ännu en förlust – 1–2 borta mot Reggina – är nere på 15:e plats och bara har fyra poängs marginal till nedflyttningsstrecket.