Domen mot Ibra: ”Han syndade”

Uppdaterad 2015-03-20 | Publicerad 2014-12-11

Fransk press kritisk mot svensken

Han inledde kvällen med ännu ett CL-mål.

Men den slutade med förlust mot Barcelona och i dag kritiseras Zlatan i fransk press.

”Han tappade mycket boll, framför allt före Barcelonas andra mål”, skriver France Football.

När PSG besegrade Barcelona på hemmaplan tidigare i höst saknades Zlatan. När lagen i går gjorde upp om gruppsegern i grupp F var han tillbaka.

Och kvällen inleddes strålande. I den femtonde minuten satte svensken 1–0 målet framspelad av Blaise Matuidi.

”Zlatan är fortfarande farlig framför mål och tog vara på sin chans”, skriver Le Parisien om fullträffen.

Men i övrigt för 34-åringen mest ris i fransk press i dag.

”Zlatan syndade”

Både Le Parisien och France Football skriver att han slarvade och tappade mycket boll.

”Zlatan syndade i passningspelet. En av hans förlorade bollar resulterade dessutom i ett mål från Neymar”, skriver Le Parisien där svensken får betyget 5 av 10 – bara Thiago Silva (4) och Maxwell (4,5) får lägre betyg i PSG.

France Football är inne på samma linje.

”Han tappade mycket boll, framför allt före Barcelonas andra mål”, skriver de.

Även i L'Equipe får svensken en femma i betyg – men där det bara fyra spelare som får ett högre betyg.

Kostsam förlust

Le10Sport delar ut 5,5 och är både positiva och negativa i motiveringen:

”Andra halvleken mindre imponerande än den första, det verkar som att Ibra återhämtar sig långsamt från sin skada. Hade ingen större inverkan på mötet, när PSG hade behövt en ledare”.

Betyget 5,5 återfinns även hos Paristeam:

”Hade en chans och förvaltade den. Men han var helt klart långt från 100 procent, och det märks när man spelar i Champions League”, skriver sajten.

Flera av de franska tidningarna skriver även att förlusten kan komma att bli kostsam för PSG som nu slutar tvåa i gruppen.

Andraplatsen ger en tuffare lottning i åttondelsfinalen där de franska mästarna nu kan ställas mot  Atlético Madrid, Real Madrid, Borussia Dortmund, Bayern München Chelsea eller Porto.