Paulinho frälste Häcken

Publicerad 2018-09-27

Häcken hakar på i racet om Europaplatserna i allsvenskan.

Efter två mål av Paulinho vände laget borta mot Kalmar och brassen är nu ensam i skytteligatoppen.

– Vi måste fortsätta så här, säger matchvinnaren.

Efter en svag första halvlek vände Häcken borta mot Kalmar och kunde till slut vinna med 2–1.

Stor matchvinnare blev Paulinho efter två vackra mål.

– Det har gått tre matcher utan mål, men idag gjorde jag två så nu är jag i topp igen, säger matchvinnaren till C More.

”Vi måste fortsätta så här”

Segern innebär tre viktiga poäng för Häcken i kampen om Europaplatserna.

– Ja, vi måste fortsätta så här och sikta mot toppen, säger Paulinho.

Men det var Kalmar som tog initiativet och förde spelet i den första halvleken.

Dock utan att skapa några större farligheter, ända fram till att Nils Fröling bestämde sig för att testa lyckan utifrån.

Strax utanför straffområdet sköt han ett lågt skott som letade sig förbi Peter Abrahamsson i målet.

– Tränaren säger att jag ska vika in och skjuta, det är en av mina styrkar, så då gör jag väl det, sade Nils Fröling om målet till C More i halvtid.

Vacker frispark

Men i andra halvlek såg vi ett pånyttfött Häcken, och framförallt en helt annan Paulinho.

Brassen skruvade in en frispark i 54:e minuten och placerade sedan elegant in ledningsmålet efter att ha blivit frispelad sju minuter senare.

I och med målen leder Paulinho nu skytteligan i allsvenskan med 16 mål, två fler än Sundsvalls Linus Hallenius.