”United-anfallarens målbonus avslöjad”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Odion Ighalo tjänar 95.000 kronor per mål i Manchester United, enligt The Sun.
Foto: Kerstin Joensson / TT NYHETSBYRÅN
Odion Ighalo tjänar 95.000 kronor per mål i Manchester United, enligt The Sun.

FOTBOLL

Odion Ighalos målbonus är avslöjad och Arsenal lämnar lugnande besked kring Mikel Arteta.

Här är dagens rubriker från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS CORONA

Många Premier League-klubbar oroas över faktumet att även nästa säsong kan inledas bakom stängda dörrar. Under torsdagen fattades ett beslut som innebär att ligan skjuts fram ytterligare en månad. 92 matcher återstår, något som kommer bli tufft att genomföra.

I det föreslagna schemat skulle ligan avslutas den 12 juli. Därefter väntar en ny säsong endast fyra veckor senare, den 8 augusti. En möjlig lösning för att lätta på matchtrycket är att göra om ligacupen till en U23-cup samt ta bort omspel i FA-cupen (drömmen för de tränare som har klagat på att det spelas för många matcher...). Det troligaste är dock att nästa säsong skjuts fram åtminstone någon månad.

DAGENS AVSLÖJANDE

Att Odion Ighalo gick med på att sänka sin lön då han anlände till Manchester United i januari har varit allmänt känt (40 procent närmare bestämt). Nu hävdar The Sun, som har visat sig ha bra ingångar i United vid tidigare tillfällen, att de har lagt vantarna på nigerianens bonusar. 8,000 pund, omkring 95,000 kronor, föräras han med för varje mål han gör. Många anser att anfallaren, som har varit en frisk injektion under våren, förtjänar ett nytt kontrakt i sommar.

Det är däremot inte i närheten av Alexis Sanchez bonusar. I hans kontrakt står det tydligen att ett mål är värt 75,000 pund och en assist 25,000 pund. Kanske ändå tur för Uniteds del att chilenaren inte direkt har levererat...

DAGENS GLÄDJEBESKED

Under gårdagen släppte Arsenal ett pressmeddelande och berättade att Mikel Arteta mår betydligt bättre. ”Han är i gott skick, planerar med de andra tränarna och pratar regelbundet med spelarna”. Att spanjoren smittades av viruset blev den knuffen Premier League behövde för att pausa ligan. Arsenal har stängt ner träningsanläggningen London Colney helt den senaste veckan.

DAGENS SILLY

Manchester United vill fortfarande värva Harry Kane men anser att det måste ske på hans eget initiativ. Det har läckt trovärdiga uppgifter som hävdar att anfallaren är sugen på att lämna Spurs. Att han skulle gå till en direkt konkurrent är givetvis inte lika självklart, United tänker hur som helst sitta lugnt i transferbåten och invänta landslagskaptenens nästa drag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.