”Lampard vill sälja världens dyraste”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Frank Lampard sägs vilja skeppa iväg Kepa och West Ham-spelarnas löner kommer halveras vid en eventuell degradering.

Här är är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

Kepa Arrizabalaga.
Foto: Mike Hewitt / Getty Images Europe
Kepa Arrizabalaga.

DAGENS SNACKIS

Ingen har väl missat att Frank Lampard valde att peta Kepa Arrizabalaga i mötet med Leicester. Målvakten har inte haft sin bästa period den senaste tiden men beslutet var ändå kontroversiellt med tanke på att Chelsea inte har någon framstående reservmålvakt. Willy Caballero gjorde vad han kunde men lär inte ha imponerat märkbart på någon i 2–2-matchen.

Efteråt förklarade Lampard draget: ”Det var ett beslut som jag inte tog lätt på. De tränar tillsammans och står varandra nära. Jag litar på Willy, han är oerhört professionell”.

Under januari ryktades Chelsea vilja stärka upp bakom Kepa vilket känns rimligt. Cope hävdar dock att tränaren vill gå ett steg längre och helt enkelt skeppa iväg målvakten som blev världens dyraste när han anlände till klubben 2018. 72 miljoner pund kostade spanjoren då, en summa de inte lär få tillbaka vid en försäljning. Vad gäller ersättare har Burnleys Nick Pope tidigare varit uppe på agendan.

DAGENS EKONOMISKA KRIS

Skulle West Ham åka ur Premier League kommer spelarnas löner att halveras. Det är Daily Mail som avslöjar att det finns en klausul i de anställdas kontrakt som innebär att klubben har rätt att sänka beloppen vid en ekonomisk kris (något som inte är helt ovanligt). Londonklubben dras med enorma skulder som kan slå hårt mot David Moyes gäng vid en eventuell degradering.

Foto: Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN
David Moyes.

DAGENS LÅNGDISTANSRELATION

Jürgen Klopp må vara på semester men kan fortfarande vara med på ett hörn under FA-cupmötet med Shrewsbury. Liksom i ligacupmatchen mot Aston Villa, som huvudtränaren missade på grund av klubblags-VM, förväntas han dela med sig av sina tankar till Neil Critchley från distans via sms. ”Jag kan prata med honom när jag vill”, tillägger Critchley som ska leda laget bestående av främst akademispelare.

DAGENS (OTREVLIGA) STATISTIK

Shane Long har nu lika många prickar på sitt körkort som Premier League-mål de senste två säsongerna (sex). Southampton-anfallaren stoppades på vägarna i sin Porsche senast i oktober och tvingas betala en böter på 440 pund (ca 5500 kr) på grund av fortkörningen.

Foto: Mark Kerton / TT NYHETSBYRÅN
Shane Long.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.