Eboué: Jag har funderat på självmord

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

En tvist med en agent håller honom borta från fotbollen.

För Emmanuel Eboué har familjen hållit honom kvar i livet.

– När folk frågar om jag lagt av med fotbollen blir jag ännu mer deprimerad, säger 33-åringen, som senast spelade i Sunderland, i en intervju med Telegraph.

Emmanuel Eboué hade bara tillhört Sunderland i 22 dagar innan de rev hans kontrakt i mars. Ivorianen, som tidigare spelat i Arsenal och Galatasaray, stängdes av från fotbollen av Fifa på grund av en elva miljoner-kronors tvist med en agent.

”Funderat på att ta mitt liv”

Sedan dess har dagarna ofta varit mörka.

– Jag har funderat på att ta mitt liv. Men min familj håller mig stark, det är de jag måste tänka på. Jag oroar mig för vad jag skulle ha gjort med mig själv utan dem, säger 33-åringen i en intervju med Telegraph.

– Det har funnits dagar då jag stannat i mitt sovrum och inte kommit ut. En, två dagar har jag kunnat stanna där ensam och låst dörren, säger försvararen.

Eboués son Mathis spelar för Arsenals akademi och när Emmanuel rör sig där mår han sämre. ”Emmanuel, har du lagt av med fotbollen?” är frågan han avskyr allra mest.

– När jag måste förklara min situation blir jag ännu mer deprimerad, säger han.

”Inte lycklig”

Dispyten med agenten handlar om spelarens övergång från Arsenal till Galatasaray 2011. Sebastien Boisseau säger att han har rätt till pengar medan Emmanuel hävdar att han skötte den affären på egen hand.

Fifa ställde sig på agentens sida och Emmanuel Eboué är medveten om att han kanske inte kommer få spela igen innan de kommit till en lösning. I dag tränar han fotboll på egen hand två timmar om dagen. Mestadels har han sällskap av 19-årige college-studenten Hairo Shehaj som nyligen tillhörde Billericay Town FC.

– Människorna som känner mig kan se att jag inte är lycklig. Det här är en dålig tid, säger Eboué.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.