Elfsborg jublar efter det avgörande 1–2-målet.

Elfsborg är vidare i svenska cupen efter 2–1 borta mot Häcken.

Daleho Irandust blev knuffad i ryggen i ett friläge – men nekades straff.

– Jag vet inte vad som krävs för att få straff, sa Häckenanfallaren i paus.

En het kväll gav heta dueller på Bravida Arena när Häcken tog emot Elfsborg i kvartsfinalen av svenska cupen. Matchens inledande minuter i 29 graders värme bjöd på en hel del hårda närkamper och tuffa situationer.

”Måste lägga mig för att få straff”

I den 38:e minuten dribblade sig Irandust fram till ett bra läge men blev knuffad i ryggen precis i skottögonblicket. Häckentränaren Andreas Alm protesterade vid sidlinjen och ville ha straff men domare Glen Nyberg ville annat och visade tydligt att det inte skulle blåsas straff.

Irandust var märkbart besviken på den uteblivna straffen i halvtidsintervjun då han antydde att det inte lönar sig att försöka stå upp i straffområdet.

– Jag vet att jag får en knuff. Det är exakt samma sak när vi möter dem på bortaplan. Jag har exakt samma läge och det är samma spelare som knuffar mig i ryggen, sa Irandust till Cmore i paus.

– Jag vet inte vad som krävs för att få straff. När man är i skottmomentet så måste jag lägga mig och det är irriterande. De (domarna) måste ha bättre koll.

Nästan drömmål av Rasmus Alm

Efter en misslyckad Häckenhörna tog Elfsborgsanfallaren Rasmus Alm kontroll över bollen i eget straffområde och dribblade sig över hela planen innan han avslutade med ett pressat skott bakom Peter Abrahamsson i Häckenmålet. Målet hade klassats som ett drömmål om han inte slagit en misslyckad passning när han närmade sig målet. Bollen studsade aningen turligt på en försvarare och tillbaka till Alm som efter detta kunde göra 1–0 för Elfsborg.

Åtta minuter senare fintade sig Leo Bengtsson i Häcken till ett bra skottläge. Tim Rönning i Elfsborgsmålet fick fingertopparna på bollen, men målvakten lyckades inte stöta bort bollen som retfullt rullade in till 1–1.

Efter kvitteringen tog Elfsborg tag i taktpinnen och var laget som dikterade tempot i matchen. Det skulle också resultera i ett ledningsmål i den 70:e minuten när Häcken misslyckades med en kontring och bollen landade hos Christopher McVey som drog till med ett skott som styrdes på en Häckenförsvarare innan den letade sig in i mål och 2–1 för Elfsborg.

Häcken jagade en kvittering i matchens slutminuter men Elfsborg lyckades hålla undan och tar sig därmed vidare till semifinalen i svenska cupen, där man ställs mot IFK Göteborg.