Zlatans skada – en stukning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-22

Läkarna gav lugnande besked om handskadan

Zlatan Ibrahimovic lämnade nattens förlustmatch mot Chelsea med ett befarat benbrott – i handen.

Nu ger läkarna lugnande besked:

Det rör sig om en stukning.

Under matchen fick svensken ett slag mot vänsterhanden och många fruktade att ett ben i handen brutits. Zlatan lämnade arenan med handen i bandage och röntgades i Boston där laget landade i natt svensk tid. Men efter undersökningen lämnar Inters läkare nu en glad diagnos:

Visserligen är handen kraftigt stukad, men ingenting är brutet.

Spelade trettio minuter

I matchen spelade han de sista trettio minuterna mot Chelsea i Pasadena i turneringen World Football Challenge, när Inter förlorade med 0–2 inför drygt 80 000 åskådare på Rose Bowl. På matchen fanns Hollywood-celibriteter som Will Ferell och Charlize Theron.

Zlatan hade ett skott strax utanför mål och en frispark som målvakten tog, men Chelsea hade ledningen genom Didier Drogba redan tio minuter in i matchen och utökade genom Frank Lampard på straff fem minuter in i andra halvlek.

Efter matchen flög Inter vidare mot Boston där Maicon och Julio Cesar ska möta upp med truppen.