Algeriet chockade Tyskland i åttondelsfinalen.

Det krävdes förlängning för att tyskarna skulle ordna avancemang.

Efter en riktig rysare tog sig Tyskland vidare med 2-1.

Schürrle och Özil, Tysklands två målskyttar.

Det blir ett tungviktsmöte mellan Tyskland och Frankrike i kvartsfinal i VM. Men det krävdes 120 minuter för att tyskarna skulle kunna fälla vilt kämpande Algeriet – som imponerande enormt.

Målvakterna briljerade

Algerierna skakade om tyskarna rejält och båda lagen skapade flera bra målchanser i en av VM:s hittills mest underhållande matcher. Men målvakterna Raïs M'Bolhi och Manuel Neuer briljerade mellan stolparna i varsin ände.

Det var mållöst efter ordinarie tid. Men i början av förlängningen kom ledningsmålet.

Schürrle och Özil nätade

André Schürrle kom rätt vid ett inlägg från vänster och klackade in 1-0 bakom Raïs M'Bolhi.

– Ja, det var lite tur. Men jag ville bara få in den i mål, säger Schürrle.

– Algeriet gjorde det bra. De störde oss redan från början, vi hittade inte vårt spel. Vi hade kunnat göra mål de sista tio minuter av ordinarie matchtid. Det spelar ingen roll, vi är i kvartsfinal mot Frankrike.

I slutet av förlängningen tryckte Mesut Özil in 2-0 mot ett tröttkört Algeriet, som ändå orkade reducera genom Djabou i slutsekunderna.

Men sedan tog äventyret slut för Algeriet, som har varit en väldigt positiv överraskning i Brasilien. Tyskland spelar mot Frankrike vid klockan 18.00 på fredag.