Linus Hallenius bröt Hammarbys dystra svit

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-27

Linus Hallenius succé fortsätter.

Anfallaren blev på nytt målskytt när Hammarby bröt en 624 dagar svit utan seger.

– Jag är lite besviken ändå, säger Hallenius.

Hammarby har haft det tungt på bortaplan. Laget har inte vunnit utanför Stockholmsområdet sedan augusti 2008.

Men efter 624 dagar bröt Hammarby den sviten.

Och det var på nytt Linus Hallenius som blev hjälte.

Besviken målskytt

I säsongspremiären stod han för två mål. I hemmapremiären blev det ett.

Mot Trollhättan gjorde anfallaren säsongens fjärde och såg till att Hammarby äntligen tog poäng utanför Stockholm.

– Det är klart att det är skönt. Men jag är lite besviken ändå, jag borde ha gjort mål på inlägget från Castro i anfallet efter. Det hade varit skönare om jag gjort två, säger Hallenius till TV4 Sport.

Trollhättan fick en mardrömsstart på matchen.

Redan i den sjunde minuten spelade Petter Furuseth in till Vlado Zlojutro i straffområdet.

”Tryggt med 2-0"

Mittfältaren fick stå helt obevakad i straffområdet och nicka in 1-0.

– Petter drar ett underbart inlägg så det är bara att nicka in den. Det är alltid skönt med en sån start, säger han.

Sedan var det Linus Hallenius tur.

Minuter in i det andra halvleken vände den före detta Sundsvall-spelaren bort två spelare i Trollhättans straffområde och satte slutresultatet 2-0 efter en riktigt snygg skottfint.

– Det är mycket krig men det är viktigt att vi får första målet och när vi gör ett till känns det väldigt tryggt, säger han.