Benzema hjälte - fixade spanskt rekord för Real

Uppdaterad 2017-01-13 | Publicerad 2017-01-12

Ingen Cristiano Ronaldo - ingen Gareth Bale.

Sevilla såg länge ut att bli första lag att besegra Real Madrid den här hösten.

Men i den tredje tilläggsminuten tråcklade sig Karim Benzema fram i straffområdet och sköt in 3–3 via en försvarare.

Real Madrid vann den första åttondelsfinalen i Copa del Rey med 3–0. Så när Marco Asensio kvitterade till 1–1 för Real Madrid i början av andra halvlek såg dubbelmötet ut att vara avgjort.

Men Stevan Jovetic, som gjorde sin debut i Sevilla, gav hemmalaget ledningen några minuter senare. Och när Iborra ordnade 3–1 till Sevilla i den 77:e minuten såg det ut att kunna bli nerver i matchen.

Kyligt mål av Ramos

Det höll i sig i några minuter. Sedan stod Sevilla för en slarvig tackling på Casemiro i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Sergio Ramos tryckte in 2–3 med en kylig chipp från straffpunkten.

Gareth Bale saknades på grund av skada och Cristiano Ronaldo vilades från kvällens match. Karim Benzema startade på bänken, men hoppade in med kvarten kvar.

Kvittering gav rekordvinst

I den tredje tilläggsminuten tog han sig fram, tråcklade sig förbi flera försvarare och sköt sedan in 3–3 via en försvarare. Inget speciellt viktigt mål för dubbelmötet då Real är vidare med totalt 6–3.

Men fransmannens mål är viktigt för Real Madrids mäktiga svit - det är lagets 40:e match utan nederlag. Därmed slog klubben spanskt rekord.

Real Madrid är vidare till kvartsfinal i Copa del Rey.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se