Tottenhams nya smäll

Eländet fortsätter för Tottenham.

I torsdags: Utslaget ur ligacupen.

I dag: Utslaget ur FA-cupen.

Backar vi bandet några veckor tillbaka i tiden var allting frid och fröjd i Tottenham. Man radade upp segrar, Heung-min Son och Harry Kane öste in mål och försvarsspelet klaffade.

Sen vände allt.

Tung period

Son tvingades resa i väg på asiatiska mästerskapen, Kane drog på sig en långtidsskada, man förlorade prestigemötet mot Manchester United – och i torsdags förlorade man ligacupen-semifinalen mot Chelsea med 1–3.

På söndagen kom nästa smäll.

Uttåg från FA-cupen efter förlust, 0-2, mot Crystal Palace.

Fick hjärnsläpp

Connor Wickham satte 1-0-målet i den nionde minuten efter taffligt försvarsspel av Spurs Davinson Sánchez. Andros Townsend gjorde 2-0 från straffpunkten sedan Kyle Walker-Peters fått hjärnsläpp och stoppat bollen med handen i eget straffområde.

Precis före paus fick Tottenham chansen från elva meter. Kieran Trippier stegade fram – och missade.

Chelsea gjorde däremot jobbet hemma mot Championship-laget Sheffield Wednesday. De vann med 3–0 efter två mål av Willian och ett av talangen Callum Hudson-Odoi, 18. Nyförvärvet Gonzalo Higuaín debuterade. Han blev erbjuden att lägga en straff, men avböjde och lät i stället Willian stänka dit 1–0-målet.