Everton tappade – och vann stort

Uppdaterad 2015-11-02 | Publicerad 2015-11-01

Everton slängde bort en tvåmålsledning men vann med fyra.

Arouna Koné stod för ett hattrick när Sunderland besegrades med 6–2.

Everton tappade 2–0 till 2–2 på fem minuter runt pausvilan hemma mot nästjumbon Sunderland i Premier League-fotbollen. Det gjorde ingenting.

Liverpool-laget fortsatte att ösa in mål inför hemmapubliken på Goodison Park. Everton tog hjälp av Sunderlands uruguayan Sebastián Coates för att göra 3–2. Sedan följde belgaren Romelu Lukaku upp med 4–2 innan ivorianen Arouna Koné fullbordade ett hattrick med matchens två sista mål, 5–2 och 6–2.

Beröm av chefen

Matchvinnaren fick beröm av sin chef.

– Vändningen kom mot Watford i premiären (då Koné kvitterade till 2–2). Han drabbades av en karriärhotande knäskada men kom tillbaka och visade att han kunde hjälpa laget. Sedan dess är han en mycket bra fotbollsspelare, sade Evertons manager Roberto Martínez.

Ingen svensk från start

Ingen av Sunderlands svenskar startade matchen. Ola Toivonen vilade sin skadade ljumske och Sebastian Larsson byttes in efter en timme, vid ställningen 2–5.

Southampton vann sydkustderbyt mot Bournemouth, 2–0. Steven Davis och Graziano Pellè gjorde målen inom loppet av fem minuter i slutet av första halvlek.