Guidetti hyllas: ”Har redan blivit en idol”

Svensken lovordas i spansk press efter målet

Målskytt i Barcelona-krossen.

I dag hyllas John Guidetti i den lokala pressen.

”Han har bara varit i Vigo två månader men har redan blivit en Celta-idol”, skriver Faro de Vigo.

DOKUMENT: Guidettis uppväxt i Afrika: ”Folk trängdes för att få se honom”

John Guidetti fick än en gång inleda en Celta Vigo-match på bänken. När Barcelona kom på besök i Vigo till svensken ännu en gång stå till sidan för anfallstrion Iago Aspas, Nolito och Orellana.

Men ännu en gång gjorde Guidetti mål i ett inhopp, för första gången i en tävlingsmatch. Svensken hoppade in i den 78:e minuten och fyra minuter senare hade han punkterat matchen 4-1.

”Ångesten är över”

I dag hyllas svensken i Vigo-pressen.

”Celtas nummer 11 dödade den sista spänningen med sitt första tävlingsmål för klubben. Han visar fantastisk bollkontroll på ett bra inlägg från Hugo Mallo och avlossar sedan ett hårt skott förbi Ter Stegen”, skriver tidningen Faro de Vigo och fortsätter:

”Ångesten är över för Guidetti. Svensken har redan vunnit fansens kärlek. Han har bara varit i Vigo två månader men har redan blivit en Celta-idol”.

Tors hammare

Tidningen Atlantico är också inne på att Guidetti satte in den sista stöten.

”Barça kom att tro på comebacken med Neymars mål med tio minuter kvar. Men svenske John Guidetti behövde bara fem minuter på plan för att föra sitt lag över mållinjen”.

Guidetti kämpar fortsatt för att ta sig in i startelvan. Men när Celta Vigo fortsätter att vinna, och anfallarna fortsätter att göra mål, lär han få vänta ytterligare ett tag, menar Faro de Vigo:

”Formen hos den offensiva trion håller Guidetti utanför startelvan, men nordmannen bevisar alltid sin kvalitet när han hoppar in. Mot Las Palmas och Sevilla stod han för två assist som borde ha förvaltats till mål”.

Vavel väljer en vikinganspelning i sin matchkrönika.

”Hugo Mallo vann bollen på kanten och passade in bollen i straffområdet till Tor, som kontrollerade den, tog upp sin hammare och krossade den tyske målvakten”.