Äntligen Quirino

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-24

Två brassar målskyttar i derbyt

Årets andra derby slutade också 1–1. Detta efter brasiliansk afton som inleddes av Daniel Mendes för AIK och som avslutades av Thiago Quirino för Djurgården.

– Det var ett viktigt mål, säger Quirino till Sportbladet.se.

AIK Fotboll

Visserligen kastade någon i Djurgårdsklacken in något som fick domaren Peter Fröjdfeldt att hota med att blåsa av matchen, men i övrigt var det lugnt. Fotbollen fick åter stå i centrum och då bjöds det på en riktigt bra match. AIK och Djurgården var laddade och hade varsin halvlek. AIK var det bättre laget i första halvlek efter en perfekt start. Daniel Mendes har gjort mål i derbyn förut och när han fick chansen bredvid givne Ivan Óbolo så tog han den. Det var på ett fint inlägg från Bojan Djordjic som Óbolo nickade ner till Mendes. Denne vände på en gammaldags femöring och slog till direkt i bortre hörnet, utom räckhåll för Oskar Wahlström i Djurgårdsmålet.

– Det betyder mycket. Alltid bra att göra första målet, men derbymatcher är svåra. Vi måste fortsätta kämpa, sa Mendes i halvtid till Canal Plus.

Det var dock Djurgården som kämpade bäst i den andra halvleken. Blåränderna dominerade inte på något sätt, men de jobbade sig in i matchen och långa bollar mot Mikael Dahlberg och Mattias Jonson var effektiva för att trycka tillbaka AIK.

– Vi är fysiskt starka. VI kör över dem i andra. De är helt slut, säger Djurgårdens tränare Siggi Jónsson till Canal Plus.

Säker straff

Det krävdes dock en straff för att Djurgården skulle få till en kvittering. Daniel Örlund missade ett inlägg och ett skott från en Djurgårdsspelare räddades av Kenny Pavey med handen. Straff och andra gula kortet för Pavey. Inhopparen Thiago Quirino klev fram

– Jag hade självförtroende och frågade Lance (Davids) som skulle ha slagit straffen om jag fick ta den. Han sa okej, säger brassen till Sportbladet.se

Trots att han fick stå och vänta ganska länge innan han fick slå den så var han iskall och placerade den högt strax under ribban, utom räckhåll för AIK-målvakten Örlund.

– Det var meningen att sätta den där, säger Quirino.

Djurgården jagade sedan ett segermål mot ett dcimerat AIK. Daniel Örlund bjöd dock på årets räddning och det slutade 1–1.

– Det är surt, det är det ju. Vår första halvlek är riktigt bra utom sista sju. Vi håller upp det hyfsat även om det inte är lika bra i andra, säger AIK:s tränare Rikard Norling till Canal Plus.