Juve tog stort kliv mot titeln

Uppdaterad 2018-08-13 | Publicerad 2013-04-21

Juventus tog ikväll ett stort kliv närmare seriesegern i Serie A efter 1-0 (0-0) mot Milan.

Den matchavgörande straffen sattes iskallt i krysset av Arturo Vidal i den 57:e matchminuten.

"Den gamla damen" har nu elva poäng ner till Napoli på andraplatsen.

Det länge emotsedda toppmötet mellan serieledaren Juventus och trean Milan utvecklades till ett taktiskt ställningskrig i den första halvleken. Milan störde Juventus högt vilket ledde till mycket mittfältsspel och få målchanser.

Mest anmärkningsvärt i den första halvleken var det målvaktsbyte Milan tvingades till efter en kvarts spel då Christian Abbiati klev av skadad. Han ersattes då av Marco Amelia.

Ambrosini skadad

Till den andra halvleken fick Milan sedan byta ut den skadade lagkaptenen Massimo Ambrosini som ersattes av Sulley Muntari. Juventus fortsatte med samma startelva, men det var på många sätt ett annat "Juve" som tog sin an den andra halvleken.

Hemmalaget bjöd på ett högre tempo och snabbare passningsspel. I den 57:e minuten lönade det sig också då Andrea Pirlo hittade Kwadwo Asamoah med en fantastisk djupledsboll. Asamoah ryckte ifrån en seg Abate och föll över en utrusande Amelia.

På den efterföljande straffen var Arutro Vidal skoningslös när han hängde upp ledningsmålet i målvaktens vänstra kryss.

Elva poäng före

Därefter bevakade Juventus sin ledning och de rödsvarta var aldrig riktigt nära en kvittering.

Segern för nu Juventus allt närmre sin andra raka ligaseger under ledning av den karismatiske tränaren Antonio Conte.

Avståndet ner till Napoli på andraplatsen är nu elva poäng med fem omgångar kvar att spela.