Malmövinst – efter Cluj-målvaktens tabbe: ”Ett bra resultat”

Publicerad 2018-07-24

Malmö fortsätter att imponera i Champions League-kvalet.

Under tisdagen bortslog man CFR Cluj med 0–1 – och har därmed skaffat sig ett ypperligt läge inför returen i Malmö nästa vecka.

– Ett bra resultat. Det var en tuff match, men vi hade bra disciplin, säger Eric Larsson till Sportbladet efter matchen.

Malmö FF

Efter att enkelt ha eliminerat kosovoalbanska FC Drita väntade tuffare motstånd för Malmö i den andra kvalomgången till Champions League.

Rumänska CFR Cluj, med flera rumänska landslagsspelare i truppen, stod på andra sidan.

Men skåningarna inledde piggt nere i Rumänien och tog snabbt hand om taktpinnen. Carlos Strandberg och Sören Rieks hotade, utan att skapa några riktigt farliga lägen.

Hemmalaget växte sedan in i matchen och anfallaren Billel Omrani hade två hyfsade chanser att näta för rumänerna.

Larsson, Strandberg, Lewicki och Christiansen jublar efter Strandbergs matchavgörande mål.

Oväntat ledningsmål

När alla väntade på den att den första halvleken skulle blåsas av kom ledningsmålet för MFF. Carlos Strandberg tog sig loss och fick iväg en till synes harmlös bredsida mot mål – som Clujs målvakt Giedrius Arlauskis på något sätt lyckades sjabbla in.

Målet kom oväntat – men var ändå inte helt orättvist sett till matchbilden.

I den andra halvleken försökte Cluj etablera tryck mot Johan Dahlin i Malmö-målet men de regerande svenska mästarna försvarade sig väl och satsade på omställningar.

Segern aldrig i farozonen

Precis som i den första halvleken var de Billel Omrani – i hop med rumänske landslagsmannen Ciprian Deac – som hotade mest för hemmalaget, men Malmös seger var aldrig riktigt hotad.

0–1 stod sig matchen ut och segern ger MFF ett fint utgångsläge inför returen nästa vecka.

– Cluj var tuffa, men det kändes tryggt bakåt och vi gjorde en stabil insats, säger Eric Larsson till Sportbladet efter slutsignalen.

Hur går tankarna inför returen?

– Det gäller att göra en liknande prestation i Malmö. Vi får jobba hårt framåt och hålla tätt bakåt så hoppas vi på ett bra resultat.

Ni har sett pigga ut sedan Uwe Röslers ankomst?

– Ja, vi hade tre ganska hårda träningsveckor när han kom. Sen så har det gått bra, vi har haft många matcher, men det har känts bra. Det är bara att gnugga på.

Det räcker med ett oavgjort resultat i Malmö nästa vecka för att skåningarna ska avancera till den tredje kvalomgången.