Magaths succédrag

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-08

Struntade i transferrykten – satsade på Kuranyi

Mästartränaren Felix Magath fick en bra start i nya klubben. Schalke 04 besegrade nykomlingen Nürnberg med 2–1 i Bundesligapremiären.

Kevin Kuranyi.

Magath, som i fjol vann tyska ligan med Wolfsburg, startade med Kevin Kuranyi i anfallet – trots att tysken sägs vara på väg bort från klubben – och det beslutet visade sig vara helt rätt. Kuranyi stod för båda målen och gav Schalke 04 en drömstart i ligan.

Werder Bremen, där svenske Markus Rosenberg är skadad, förlorade överraskande hemma mot Frankfurt med 2–3 efter två mål av Yannis Amanatidis, som missade hela fjolårets säsong på grund av skada.

Hertha Berlin, med nyförvärvet Rasmus Bengtsson på läktaren, fick slita för sin trepoängare. Åtta minuter från full tid avgjorde Gojko Kacar.

Inte heller Per Nilsson, lagkapten i Hoffenheim, fick någon speltid när hans lag tog en stark poäng hemma mot Bayern München. Nyförvärvet Ivica Olic gav gästerna ledningen efter 25 minuter, men Chinedu Obasi fixade kvitteringen, tillika slutresultatet, innan halvleken var över.