Ryan Babel ut – Fernando Torres in. Bytet som räddade segern åt Liverpool.

Det höll på att kosta tre poäng.

Då gick Liverpools manager all in med Dirk Kuyt och Fernando Torres .

Det gav seger med 3–2 borta mot Portsmouth.

Ingen Fernando Torres. Ingen Xabi Alonso. Ingen Dirk Kuyt. Lägg till en skada på Steven Gerrard och dessutom David Ngog på topp. Det var en minst sagt överraskande startelva som tränaren Rafael Benitez satsade på i bortamötet med Portsmouth. Kanske på grund av en trött trupp.

– Det är alltid svårt. Problemet är när man spelar två matcher på en vecka och du bara har ett par dagar - fyra dagar kan vara tillräckligt, men tre dagar är svårare. Om du gör det tre, fyra veckor i rad så blir det ännu svårare, särskilt för spelarna som har varit skadade eftersom de inte har matchform, sa Benitez inför matchen.

Misstänkt offside

I den första halvleken såg det sannerligen ut som om även de spelare som fick chansen från start var trötta. Detsamma gäller Portsmouth. Inte mycket hände i något av straffområdena. I den andra halvleken bytten matchen ansikte fullständigt. Förre Liverpool-spelaren Peter Crouch straffade sitt gamla lag med en perfekt passning i djupled som David Nugent utnyttjade på bästa sätt. I misstänkt offsideposition tog han med sig bollen och sköt 1–0 till hemmalaget.

Kanske kände Crouch sig elak för med 20 minuter kvar att spela bjöd han tillbaka med en galen bakåtpassning som tvingade målvakten David James att använda händerna för hindra inhopparen Dirk Kuyt från att kvittera. Domaren dömde indirekt frispark och Fabio Aurelio sköt mellan benen på just Crouch och det var kvitterat trots allt. Dirk Kuyt gjorde sedan 2–1, men målet dömdes bort för offside. Alla satt ändå och väntade på ett godkänt Liverpool-mål när hårt pressade Portsmouth slog till igen genom Hermann Hreidarsson som stack fram huvudet på en frispark och nickade in ett överraskande ledningsmål.

Torres avgjorde

Bottenlaget såg ut att gå mot en sensationell seger, men två inhoppare skulle ändra på det. Först Dirk Kuyt som vägrade ge upp när det såg ut som om han förlorat bollen i en närkamp i straffområdet. Han återvann den, vände upp och sköt ett skott invid den närmaste stolpen som påminde om Zlatan Ibrahimovics avgörande mot Ungern i VM-kvalet 2005. Kvitterat med fem minuter kvar, men inhopparna var inte färdiga. På övertid stack Fernando Torres fram huvudet på ett perfekt inlägg av Yossi Benayoun.

Tack vare segern återtog Liverpool serieledningen, en poäng före Manchester United som har två matcher mindre spelade. De regerande mästarna möter West Ham borta i morgon, ett motstånd som brukar ställa till problem för Uniteds stjärnor.