Sema nätade i debuten – men ”bara” kryss för Norrköping

Publicerad 2019-08-08

Maic Sema har presenterat sig för IFK Norrköpingpubliken – direkt i debuten.

1–0-målet var vackert – men räckte inte till mer än ett kryss hemma mot Hapoel Beer Sheva i Europa League-kvalet.

– Jag tycker ändå det bådar gott inför returen, säger Sema till Viasat.

Det var i inledningen av den andra halvleken, efter en mållös första, som sommarnyförvärvet från Gif Sundsvall slog till – i sin första A-lagsmatch i IFK Norrköpingströjan.

Efter en lång passningssekvens bröt Maic Sema, som är född och uppvuxen i just Norrköping, in från sin högerkant. Efter lite om och men så dök ett skottläge upp i straffområdet för 30-åringen – som inte gjorde några som helst misstag.

Omarkerad kvitteringsnick

Skottet med vänsterfoten var lågt och otagbart och gav viktiga 1–0 för hans IFK Norrköping 51 minuter in i det första av två Europa League-kvalmöten mot israeliska Hapoel Beer Sheva.

– Jag ser att bollen är mitt i boxen. Jag försökte bara ta mig så snabbt som möjligt till bollen och sätta dit den med vänsterfoten, säger Sema till Viasat om målet, som var hans första framför hans nya hemmapublik.

– Jag fick ett välkomnande när jag värmde upp och jag kände verkligen kärleken och stödet från Norrköpingspubliken.

Målglädjen varade dock inte länge. Bara fyra minuter senare så skulle Eden Shamir hos bortalaget dyka upp helt omarkerad i ett ändå välbefolkat Norrköpingsstraffområde.

”Vi kan göra mål”

Nicken var klinisk, 1–1 var ett faktum och israelerna hade fått sitt ack så viktiga bortamål.

– Det är synd att vi inte kan hålla ledningen Men jag tycker i det stora hela vi gör en bra insats, säger Sema.

Det blev i alla fall ”bara” ett bortamål. Men samtidigt blev det inga fler hemmamål heller.

1–1 innebär att Norrköping nu måste vinna, alternativt spela oavgjort med två eller fler gjorda mål, i Israel nästa vecka för att Europa League-drömmen ska leva vidare.

– Vi kan göra mål. Vi kommer göra mål, fastslår Maic Sema.