Varnades av polisen: ”Försökte förklara”

Publicerad:
Christian Eriksen.
Foto: BILDBYRÅN
Christian Eriksen.

FOTBOLL

Christian Eriksen hade inget hem i Milano under karantänen.

Och var tvungen att förklara för polisen varför han var ute.

– Min italienska är rätt så dålig, säger danske mittfältaren.

Inters januarivärvning Christian Eriksen hann inte skaffa eget boende innan hela Italien stängdes ner och sattes i karantän. Därför tvingades han bo på Milanoklubbens träningsanläggning.

– Jag funderade på att fråga Romelu Lukaku och Ashley Young om jag kunde sova på deras soffa, men de var tvungna att ta hand om sina familjer. Och sova på någon annans soffa i fjorton dagar är alldeles för länge, säger Christian Eriksen till The Sun.

På träningsanläggningen ”Pinetina” bodde han tillsammans med en kock och fem från ledarstaben som höll sig undan från sina familjer för att skydda dem. Dansken har – tro det eller ej – kunnat träna, men inte fotboll.

– Vi fick ett träningsschema, och vi har följt en kostplan. Jag har sprungit runt på parkeringen, 35 meter fram och tillbaka hela tiden. Men jag har inte rört en boll på sju veckor, det är min längsta period utan fotboll i livet och jag börjar verkligen att sakna det.

”Annorlunda”

När 28-åringen var utanför träningsanläggningen blev han stoppad av polisen.

– Med min risiga italienska försökte jag förklara vad jag gjorde ute, vart jag var på väg och varför jag inte var hemma. Man kunde knappt ens gå ut och handla. Men jag ska inte klaga, det är många andra som har det mycket värre, men det här är så annorlunda jämfört med den vardag vi är vana vid.

Christian Eriksen lämnade Tottenham för Inter i januari, i Serie A har han hunnit göra tre inhopp och en match från start. Debutmålet i klubben gjorde han i Europa League mot Ludogorets.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.