United redde ut det – vidare i FA-cupen

Publicerad 2015-02-03

Richard Money och Cambridge är utslaget

Van Persie gör tummen upp.

Nära fiasko i första mötet – och i returen höll Manchester United på att släppa in mål i första minuten.

Men sedan orkade Cambridge inte stå emot längre.

– Laget ska växa av det vi gjorde här, säger Richard Money, Cambridges manager.

Cambridge United, med förre AIK-tränaren Richard Money, stod för en jättebedrift i FA-cupens fjärde omgång när de klarade 0–0 hemma mot Manchester United.

Premier League-trean matchade en startelva som var värderad till mer än tre miljarder, ändå lyckades League Two-gänget ta det hela vägen till omspel.

Där höll Cambridge på att bjuda på en riktig stjärnsmäll efter bara några sekunder. Daley Blind stod för en jättefadäs och spelade fram motståndaranfallaren Tom Elliott.

Missade friläge

24-åringen kom helt ren mot David de Gea och såg ut att ge gästerna ledningen – men bollen träffade stolpen och rullade ut till inspark.

Det var lagets stora, stora chans. För sedan satte Manchester United fart och efter nästan två timmar med hållen nolla hamnade Cambridge i underläge.

Marouane Fellaini nådde högst på ett inlägg och nickade fram Juan Mata, som tryckte in bollen i nät. Spanjoren har på 15 matcher i FA-cupen nu gjort 15 poäng.

Louis van Gaal matchade också den här gången ett starkt lag med bland annat Wayne Rooney, Robin van Persie och Angel di Maria från start. Och när ledningsmålet väl kommit rullade det på.

Ska reparera toaletterna

Marcos Rojo utökade till 2–0 med sitt första mål i United-tröjan och i andra halvlek satte James Wilson trean. United är därmed vidare till femte omgången, där Preston står för motståndet.

– I paus sa vi: "vad har vi egentligen att förlora"? Och i andra halvlek gav vi dem en match, säger Richard Money till BBC.

Han och Cambridge United var inte alltför nedslagna efter förlusten.

Omkring 6 000 supportrar tog chansen att åka till Old Trafford och genom att få till ett omspel sägs klubben ha tjänat 13 miljoner kronor. En del av dem ska gå till att reparera toaletterna på hemmaarenan.

– Det enda som är synd är att vi inte gjorde ett mål inför supportrarna, det ville vi verkligen. Men nu ska laget växa av vad vi gjorde här och ta med det in i ligaspelet, säger Richard Money.

I andra halvlek hyllades dessutom Luke Chadwick av United-fansen. 34-åringen gjorde 25 matcher och två mål för Manchester United i Premier League i slutet av 90-talet. Nu var han tillbaka med sitt Cambridge och fick värmande applåder när han byttes ut.