Lundevall frälste Elfsborg i förlängning

Uppdaterad 2015-07-22 | Publicerad 2015-07-21

Avgjorde med sitt första mål för nya klubben

Med halva säsongen gången hade Simon Lundevall inte gjort mål för sin nya klubb.

Men i kväll slog han till i förlängningen och skickade Elfsborg vidare till tredje rundan i Europa League-kvalet, där det troligen blir norskt motstånd.

– Vi har alla chanser i världen att ta oss vidare, säger Lundevall till Sportbladet.

Efter 0-0 i det första mötet mellan Elfsborg och Randers i Europa Leage-kvalets andra runda hade Boråslaget ett bra utgångsläge inför kvällens returmöte på Borås Arena.

Det skulle krävas en förlängning för att skilja lagen åt men väl där var det hemmalaget som drog det längsta strået.

Bara minuter in i den första förlängningskvarten var det inbytte Simon Lundevall som kunde frälsa Elfsborg när han dundrade in 1-0 och såg till att avancemanget till Europa League lever.

– Det är en duell utanför straffområdet och bollen studsar till mig, jag drar till på halvvolley och den går in, säger Simon Lundevall till Sportbladet.

26-åringen kom till Elfsborg inför säsongen och målet var hans första i den gulsvarta tröjan.

– Jag har haft det lite tungt med målskyttet så det var skönt att äntligen få göra mål. Det fick ta sin lilla tid men nu kan man släppa det.

I den tredje omgången väntar troligen spel mot norska Odds BK som vann mot Shamrock Rovers från Irland med 2-0 i det första mötet.

– Mot nordiska lag blir det alltid tuffa matcher, men vi har alla chanser i världen att ta oss vidare.

Brock-Madsen utvisad

Elfsborg började matchen bra men det var gästerna som kunde ta över tillställningen och skapade flest målchanser.

Trots det var det hemmalaget som var närmast att spräcka nollan när Viktor Claesson i början av den andra halvleken gick på skott en bit in i straffområdet. Men en Randersförsvarare kunde strax innan mållinjen slå undan bollen och hindra Elfsborg från att ta ledningen.

I den 83:e minuten drog Nicolai Brock-Madsen på sig sitt andra gula kort för dagen i en nickduell med Sebastian Holmén och visades av planen. Randers höll trots det 0-0 tiden ut men i förlängningen var det alltså Simon Lundevall som kunde skicka in seger målet och därmed danskarna ur kvalet.

– Det är ett bra lag vi möter, utan tvekan. Det kunde ha slutat hur som helst, det är små marginaler som avgör, säger han.