Jelena Dimitrijević visades ut efter att ha spottat mot Marina Pettersson-Engström.

Det är sällan klokt att loska på motståndare.

Men kanske slog grekiska Paoks stjärna Jelena Dimitrijević rekord i dumhet när hon spottade mot Marina Pettersson-Engström i slutminuten av storförlusten mot Kif Örebro – medan det ösregnade.

– Domaren tog upp det röda direkt, säger svenskan.

Kif Örebro kom tvåa i allsvenskan i fjol och debuterade under onsdagen i Champions League. Första sextondelsfinalen av två mot grekiska Paok kunde knappast ha blivit mer lyckad.

I första halvlek duggregnade det när Örebro styrde händelserna utan att få in bollen. I andra halvlek vräkte både molnen och gästerna på.

I ösregn slog backen Marina Pettersson-Enström en frispark vars retur stöttes in av Sanna Talonen till 0–1. En kvart senare fälldes Talonen och såg på när Pettersson-Engström satte 0–2 på straff.

I slutminuterna hoppade Sejde Abrahamsson in och punkterade tillställningen med sitt 0–3-mål.

"Hanterade på bästa sättet"

Nästa onsdag spelas returen i Örebro. Som om inte storledningen vore nog har Kif en klar fördel i att Paoks anfallsprofil, serbiska Jelena Dimitrijević, är avstängd.

Anfallaren agerade i frustration i slutet av matchen, eller hur ska man annars tolka att Dimitrijević loskade i regnet?

– Domaren tog upp det röda direkt när hon spottade mot mig två gånger, säger Pettersson-Engström.

Hur var matchen annars?

– Ju mer vi fick dem att springa desto öppnare blev det för oss och då kom också målen.