MFF:aren missar semin mot Östersund

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Andreas Vindheim
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Andreas Vindheim

Malmö FF ställs mot Östersund i semifinalen av svenska cupen.

Då får den regerande ligamästaren klara sig utan Andreas Vindheim.

– Han har fått en påverkan på bakre ledkapseln i knät, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson.

Det var under Malmös vinstmöte med IFK Göteborg i svenska cupen som olyckan var framme för Andreas Vindheim.

Högerbacken landade fel på knät i samband med en duell. MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson meddelar på klubbens hemsida att norrmannen sannolikt blir borta några veckor.

– Han har fått en påverkan på bakre ledkapseln i knät. Tyvärr är det ett olyckligt moment och sannolikt väntar en rehabiliteringsperiod på ett par veckor. Han kommer snart att göra en magnetundersökning som ger oss mer information, säger Robertsson.

Traustason och Lewicki osäkra

Därmed missar Vindheim semifinalen mot Östersund på lördag. Lagkamraterna Arnor Traustason och Oscar Lewicki skadades också den gångna helgen, men inte fullt lika illa.

– Han (Traustason) fick ett genomtramp i en duell. Han har fått en liten ytlig blödning men funktionen i foten är god. Vi räknar med att stegra igång honom under veckan, säger Jesper Robertsson.

– Oscar fick en känning i vänster ljumske vid en sidoförflyttning. Den ljumsken är lite öm och irriterad idag. Vi bedömer inte det som en allvarlig skada eller en större bristning. Vi kommer att jobba med det dag för dag och se hur snabbt han kan vara igång igen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.