Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2012-05-03

Fejzullahu räddade poäng åt Mjällby efter mardrömsstart

Mjällby låg under med 0–2 i halvtid mot Malmö.

Då stoppade man in Erton Fejzullahu som ordnade ett kryss med sina två mål.

– För oss är det en vinst. Ligger man under med två mål mot MFF ska det inte gå att ta igen, säger han.

Den 23-årige anfallaren lyckades nästan ordna alla tre poängen till sitt Mjällby. Med fem minuter kvar satte han fart på vänsterkanten och hittade in centralt till Dominique Kivuvu. Men holländarens avslut tog i bröstkorgen på MFF-keepern Johan Dahlin och matchen slutade 2–2.

Skåningarna fick en drömstart med två snabba mål av Jimmy Durmaz och Jiloan Hamad.

Men när Fejzullahu byttes in i halvtid vaknade hemmalaget till liv.

– De började jävligt bra och gjorde mål tidigt. Vi hade ingenting att förlora utan det var bara att gå in och kriga, säger Fejzullahu till Canal Plus.

"Mycket styrka i benen"

I den 59:e matchminuten rullade han iskallt in reduceringen till 1–2 efter att ha ryckt ifrån Pontus Jansson.

– Jag har mycket styrka i benen, säger forwarden.

Och med bara sju minuter kvar av ordinarie speltid slog han in kvitteringen efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

– Den skulle bara in, säger Fejzullahu och fortsätter:

– För oss är det en vinst. Ligger man under med två mål mot MFF ska det inte gå att ta igen det, men det gjorde vi. Det är starkt.

Målen var U21-landslagsmannens första i allsvenskan – och nu hoppas han att tränaren Peter Swärdh har med honom i startelvan mot Gais på måndag.

– Det ska jag, det borde han förstå, säger Fejzullahu och ler.

Mjällby–Malmö FF 2–2 (0–2)

0–1 Jimmy Durmaz (8), 0–2 Jiloan Hamad (20), 1–2 Erton Fejzullahu (59), 2–2 Erton Fejzullahu (83).

Varningar, Mjällby: Erton Fejzullahu, Haris Radetinac. Malmö FF: Jiloan Hamad, Miiko Albornoz, Wilton Figueiredo.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Publik: 6 295.

Mjällby (4–4–2): Mattias Asper – Daniel Ivanovski, Anders Wikström (Viktor Agardius 19), Robin Cederberg, William Leandersson – Haris Radetinac, Daniel Nilsson, Dominique Kivuvu, Daniel Nicklasson (Marcus Pode 72) – Pär Ericsson, Marcus Ekenberg (Erton Fejzullahu 48).

Malmö FF (4–4–2): Johan Dahlin – Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Ricardinho – Jiloan Hamad, Erik Friberg, Ivo Pekalski (Wilton Figueiredo 79), Jimmy Durmaz – Daniel Larsson (Simon Thern 69), Mathias Ranégie.