Barcelona vann – skrämde bort elva år gammalt spöke

Barcelona skrämde bort spöket.

För första gången på elva år vann man på Estadio Anoeta.

Det är 19 poäng ner till rivalen Real Madrid.

– Lyckligtvis har vi brutit den trista trenden, säger Luis Suarez.

Barcelona fick en tung start på Estadio Anoeta. Willian Jose gjorde 1–0 till Real Sociedad i den elfte minuten, och sedan utökade Juanmi till 2–0 i den 34:e minuten.

Barcelona hade inte vunnit borta mot Real Sociedad i ligan sedan maj 2007 och efter en dryg halvtimme såg sviten som sagt ut att förlängas.

Men La Liga-ettan fick in en reducering genom Paulinho strax före paus.

Några minuter in i andra halvlek lyfte Luis Suarez fint in 2–2. Och efter det lyckades även Barcelona få med sig samtliga tre poäng.

Fint mål av Messi

Suarez fick en gratischans efter svagt försvarsspel i hemmalaget. Lionel Messi fick sista ordet då han vackert sköt in en frispark i den 85:e minuten. Barcelona vann med 4–2 och skrämde bort spöket.

– Lyckligtvis har vi brutit den trista trenden, det är en svår arena att spela på, säger Luis Suarez.

Barcelona är nio poäng före tvåan Atlético Madrid. Real Madrid är fyra i La Liga, laget är 19 poäng efter ”Barça” som är det enda laget i Europas fem bästa ligor som fortfarande är obesegrat.