Bergström matchhjälte – första sedan återkomsten

Publicerad 2023-07-24

Jacob Bergström återvände till Mjällby för bara tio dagar sedan.

Och mot Sirius, i sitt blott andra inhopp, blev anfallaren hjälte när han satte dit det avgörande målet.

– Det är väl klass från början till slut, säger Bergström om målet till Discovery+.

Det var en minst sagt svängig match på Studenternas mellan Sirius och Mjällby.

Bortalaget hann både ligga under, ta ledningen och tappa ledningen innan man till slut kunde avgöra genom Jacob Bergström i sitt blott andra inhopp sedan återkomsten till Mjällby.

Vild glädje i Mjällby efter 3–2-målet.

”Löken” tvåmålsskytt

Och Bergström skulle inte bli den enda Mjällbyprofilen som gjorde mål.

David ”Löken” Löfquist har haft svårt med målproduktionen den här säsongen, och speltiden har i stor mån uteblivit.

Men under mötet mot Sirius under måndagen visade 36-åringen att målsinnet fortfarande finns där. Anfallaren slog till gånger två under den första halvleken och gav därmed laget ledningen med 2–1 i halvtid.

Sirius kom tillbaka

Tidigt i den andra halvleken skulle hemmalaget kvittera genom Melker Heier, innan Mjällbys Jacob Bergström blev inbytt i den 69:e matchminuten och avgjorde för bortalaget bara åtta minuter senare med 3–2-målet.

Målet var hans första sedan återkomsten i Mjällby. Under comebackmatchen mot Norrköping blev det bara ett åtta minuter långt inhopp. Mot Sirius blev speltiden lite större än så, och Bergström slog till direkt.

”Fick ge tillbaka efter sveket”

Efter matchen var det en minst sagt nöjd Jacob Bergström som kom till Discoverys mikrofon.

– Det känns som det brukar göra, fantastiskt. Jag har inget att klaga på, säger Bergström till Discovery+ och fortsätter:

– De (fansen) buade lite åt mig förra matchen när jag kom hem, så man får ge tillbaka lite kärlek. Efter sveket man gjorde har man ju lite uppförsbacke. Men vi jobbar uppåt.

Mjällby är i och med vinsten uppe på åttonde plats i Allsvenskan, medan Sirius fortsatt befinner sig på tolfte plats, tre poäng ovanför kvalplats.