Stjärnan utvisad – efter filmning

Publicerad 2023-10-07

Tottenham slog Luton trots en man mindre.

I den första halvleken blev mittfältaren Yves Bissouma utvisad – efter en filmning.

– Det är ett hjärnsläpp, säger Viaplays expert Fredrik Ljungberg.

Tottenham gästade Premier League-nykomlingarna Luton och man stod för en imponerande första halvlek.

Sedan förändrades allt på några sekunder.

Precis innan halvtidspausen försökte Spurs mittfältare Yves Bissouma filma till sig en frispark. Men domaren gick inte på försöket och drog fram det gula kortet.

Problemet för Bissouma? Han var redan varnad. Han fick därmed syna det röda kortet och kliva av plan.

– Det är ett hjärnsläpp, säger Fredrik Ljungberg.

Bojan Djordjic var inte nådig i sin kritik.

– Det är nästan så att han är värd två gula bara för den usla filmningen i det läget när det inte finns kontakt, säger han.

Tog ledningen

Men det gick vägen för Tottenham. Efter att ha radat upp målchanser i den första halvleken och dominerat bollinnehavet med 81–19 kom målet i början på andra.

Efter en hörnvariant spelade Maddison fram Micky van de Ven, som från nära håll satte 1–0.

Målet blev matchens enda och Tottenham fortsätter att vara obesegrade i Premier League.

Man kliver också upp i serieledning framför Manchester City och Arsenal. Toppkonkurrenterna har en match mindre spelad och möter varandra i morgon söndag.