”Avslöjar lönedetaljer i Sanchez kontrakt”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Alexis Sanchez monsterlön, Harry Maguires nobb och Jack Butlands jakt på ny klubb.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Mycket snack om Alexis Sanchez nu men vi får hålla till tåls fram till transferfönstret stänger. Daily Mail avslöjar detaljer i chilenarens kontrakt som gör det än mer förståeligt varför Manchester United dels vill - men samtidigt har svårt - att göra sig av med honom.

Den totala summan för spelaren kan potentiellt landa på uppemot 6,5 miljoner kronor – i veckan. Hans grundlön ligger på närmare 3,5 miljoner kr, plus 1,5 miljoner kr från bildrättigheter. United måste även betala 58 miljoner kr till Sanchez agent Fernando Felicevich. På detta finns det även en klausul på ytterligare 58 miljoner kr om Sanchez startar 30 matcher under en säsong (vilket dock inte känns troligt).

Förutom det ovan nämnda finns tilläggskostnader som exempelvis olika försäkringar som gör att siffran uppnår dessa svindlande höjder. Det har pratats om en flytt till Roma för Sanchez men då lär det behövas ett rejält lönesamtal med den italienska klubben...

DAGENS SILLY

Jack Butland, ja, han finns ju också! Målvakten har insett att det troligtvis inte blir något EM 2020 om han väljer att stanna i Stoke. 26-åringen hade kunnat hamna i Premier League innan transferfönstret stängde men prislappen på omkring 350 miljoner kr avskräckte många. Nu har han i stället ögonen på en klubb utomlands.

Harry Maguire
Foto: Julian Finney / Getty Images Europe
Harry Maguire

DAGENS NOBB

Harry Maguire tackade nej till ett hyfsat maffigt kontrakt på 3,2 miljoner kr i veckan från Manchester City. Det hävdar i alla fall Daily Mirror som tillägger att 26-åringen bara hade ögon för rivalen United. Detta trots att kontraktet hade varit värt över 800 miljoner kronor sett över fem år.

Pengar är kanske inte allt i slutändan. Även om mittbacken numera har en nätt lön på cirka 1,2 miljoner kr i veckan...

Foto: Jordan Mansfield / Getty Images Europe
Sol Campbell

DAGENS SOL

Uttala inte den rubriken på svenska. Sol Campbell måste nämligen vara på allt annat än soligt humör med tanke på hur avslutet blev i Macclesfield Town. Den förre Premier League-spelaren valde att självmant lämna klubben efter att inte ha fått ut sin lön på fyra månader. Han anlände när Macclesfield var nära att åka ur League Two och såg till att kontraktet räddades . Så sent som i tisdags slog klubben även ut Blackpool ur ligacupen. Vad som händer nu återstår att se.

DAGENS BRITTSVIT

Mot Bournemouth ställde Sheffield Uniteds tränare Chris Wilder ut en startelva bestående av endast brittiska och irländska spelare. Det var första gången på tre år som det hände i Premier League.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.