Bekräftat: Två svenskar klara för FK Rostov

Av: Erik Karlsson, Michael Wagner, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Pontus Almqvist.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Pontus Almqvist.

Nu är det klart. IFK Norrköping säljer Pontus Almqvist till Rostov.

Enligt Sportbladets uppgifter är övergångssumman 37 miljoner kronor.

– Jag vill tacka alla fantastiska supportrar, grabbarna i laget och ledarstaben, säger Pontus Almqvist till klubbens hemsida.

Även Helsingborgs 18-åring Armin Gigovic går till klubben.

Det var i eftermiddags Sportbladet kunde avslöja att ryska FK Rostov bara var detaljer från att skriva på med IFK Norrköpings anfallare Pontus Almqvist.

En affär som enligt Sportbladet uppgifter är värd 37 miljoner kronor.

Och under torsdagskvällen presenterades affären.

– Vi är oerhört stolta över Pontus och den utveckling han har haft hos oss, och vi är glada över att återigen kunna stoltsera med att ännu en spelare från IFK Norrköping får möjligheten att nå sina drömmar, säger manager Jens Gustafsson.

21-åringen kom till klubben 2015 och har sedan via ett år i England och spel i samarbetsklubbar tagit sig in i A-laget. Där gjorde han i somras succé med bland annat fem mål på lika många startmatcher.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Armin Gigovic.

”Åtaganden gentemot intressenter”

Och han får med sig svenskt sällskap i Rostov. Även Helsingborgs Armin Gigovic går nämligen samma väg. 18-åringen har hela sommaren varit aktuell för en utlandsflytt och nu får hårt ekonomiskt prövade Helsingborg, enligt Expressens uppgifter, 30 miljoner för affären.

– Nu har det blivit dags att ta nästa steg och testa ett nytt äventyr som jag ser väldigt mycket fram emot. Jag kommer att följa HIF och är övertygad om att grabbarna klarar det allsvenska kontraktet, säger Armin om flytten på Helsingborgs hemsida.

Klubben beskriver affären som en av de största i klubbens historia. Men delar av summan kommer gå till investerare.

– Affären ger oss kortsiktigt andrum men kommer inte att täcka upp för hela coronaeffekten, framför allt inte för effekterna det bär med sig till 2021 och 2022. Vi har också åtaganden gentemot intressenter som tidigare hjälpt klubben och är glada att kunna ge dem den ersättning de har rätt till efter sin investering i klubben. I den situation vi befinner oss i är det en affär som alla parter är nöjda med och vi önskar Armin stort lycka till, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.