Drömmen om en plats i Champions League 2023/2024 lever för Liverpool.

Nottingham Forest besegrades med 3–2 efter en målexplosion i andra halvlek.

– Vi måste vinna matcher, säger Diogo Jota.

Liverpool FC

Liverpools säsong handlar om att rädda det som räddas kan och det gäller framför allt en plats i Champions League nästa säsong.

Efter en seger mot Nottingham Forest på Anfield under lördagen lever åtminstone hoppet.

Fem mål på 23 minuter

Målen lät vänta på sig till den andra halvleken men när det väl var dags så var det dags.

Diogo Jota blev tvåmålsskytt men samtidigt höll Nottingham också jämna steg när Morgan Gibbs-White kvitterade till 2–2 med en volleyträff i den 67:e minuten.

Tre minuter senare avgjorde dock Mohamed Salah. Egyptiern mötte en frispark från Trent Alexander-Arnold med vänsterfoten och styrde in 3–2 till Liverpool.

– Det var väldigt viktigt att vinna och följa upp den senaste segern. Det var en tuff match, precis som vi förväntade oss, säger tvåmålsskytten Diogo Jota till BBC efter matchen.

Sex poäng upp

Liverpools seger gör att laget är sex poäng bakom Newcastle som ligger fyra och innehar den sista CL-platsen.

Newcastle har en match mindre spelad än Liverpool, men har ett tufft spelschema med matcher mot bland annat Arsenal, Tottenham, Brighton och Chelsea.

– Vi måste vinna matcher och se vart det tar oss, säger Diogo Jota.