Tre gånger Elm för mycket för HIF

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-23

Ingelsten gjorde sjätte målet för säsongen

Kalmar FF tycks ostoppbara för tillfället. Det blev seger med 4–2 mot Helsingborgs IF och nu skiljer tio poäng mellan lagen.

– Det känns rätt stabilt även om vi släpper till fler chanser än vi brukar, säger Viktor Elm till PPV.

Det blev 0–0 i premiären mot AIK. Sedan har Kalmar FF gått som tåget. I en riktigt underhållande match mot Helsingborg kom årets sjätte raka seger. Det var en jämn match där lagen bytte målchanser med varandra, men tack vare effektiviteten drog Kalmar FF det längsta strået. Det symboliserades redan i början. Helsingborg startade med att skapa en bra chans när Henrik Larsson kom fri, men Kalmar FF redde ut situationen, kontrade och efter bara två minuters spel rullade Patrik Ingelsten in sitt sjätte mål för säsongen under Daniel Andersson.

Friställd med en fin djupledsboll var skyttekungen iskall och KFF hade fått en drömstart. Helsingborg fortsatte att spela fin fotboll och Henrik Larsson fick chansen att kvittera när han kom fri en andra gång, men Petter Wastå räddade. Istället kunde hemmalaget göra 2–0 när matchklockan klickade upp på 18.00.

Stort självförtroende i KFF

På en frispark från Rasmus Elm nådde Viktor Elm högre än en utrusande Daniel Andersson i HIF-målet och bollen letade sig över mållinjen. Därmed var det klar för fördel för hemmalaget som spelade med stort självförtroende.

– Det är klart vi har självförtroende i laget. Vi har en enorm trygghet, säger Patrik Ingelsten till PPV.

Tungt för Helsingborg som precis som tidigare har oerhört svårt att sätta bollarna. Helsingborg fick en perfekt start på den andra halvleken när Christoffer Andersson reducerade efter bara tre minuters spel. Glädjen blev dock kortvarig. För sedan var det dags för bröderna Elm-show på allvar. Ett långt inkast av Rasmus nådde Viktor som nickskarvade och David Elm satte 3–1.

– Det gäller att hjälpas åt vet du, säger Viktor Elm med ett leende.

Ny snabb replik

Helsingborg gav inte upp och via ett självmål av Marcus Lindberg närmade de sig igen, men återigen svarade hemmalaget snabbt. Fyra minuter senare satte Viktor Elm sitt andra mål i matchen och femte för säsongen efter en underbar passning av Cesar Santin.

– Man får ju kraft direkt när man gör sådana mål, säger målskytten.

Helsingborg hade ett par chanser innan Elms avgörande mål och Marcus Lindberg borde ha fått rött kort när han rev ner en fri Razak Omotoyossi, men det blev bara gult kort. Kalmar FF höll undan och nu skiljer det tio poäng mellan de båda lagen.