Två förlorare på Råsunda

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-09-13

AIK fick mål bortdömt

Kenny Pavey trodde att han hade avgjort matchen för sitt AIK mot IFK Göteborg på övertid. Men engelsmannens mål dömdes bort för ruff och 0–0 på Råsunda är en förlust för båda lagen.

IFK Göteborg
AIK Fotboll

AIK och IFK Göteborg är inte i närheten av någon guldstrid, men i den första halvleken var det ett spel som kunde ha lurat den ovetande. Inte för att det bjöds på något spel av guldklass utan för att båda lagen visade upp en vilja och en intensitet som hör hemma i en toppstrid. Det smällde stundtals rejält och båda lagen fick i slutändan lida för det.

Dåligt med målchanser

Till att börja med Bojan Djordjic. AIK-stjärnan skadade sig igen och det kan vara allvarligt. Han tvingades kliva av, AIK tvingades å sin sida möblera om och den första halvleken var i mångt och mycket IFK Göteborgs. Gästerna hade dock svårt att skapa chanser och hade bara ett skott på mål. AIK:s avslut var något mer välriktade, men Kim Christensen i Blåvitts mål behövde aldrig anstränga sig för att freda sitt mål.

Mendes ruffade

Den andra halvleken tappade matchen i tempo och intensitet, men när Pontus Wernbloom sprang ner Saighou Jagne tände det till igen. Just Wernbloom blev utvisad med fem minuter kvar när han sprang ner inhopparen Daniel Mendes. Wernbloom blev fruktansvärt arg, men troligen mest på sig själv för den klumpiga tacklingen som gav andra gula kortet. AIK såg sin chans och skapade två jättechanser att avgöra matchen. Först genom Miran Burgic vars närskott gick rakt på Christensen som stillastående på mållinjen kunde styra bort bollen.

AIK hade sedan en boll i nät på övertid genom Kenny Pavey, men det dömdes bort för ruff sedan Daniel Mendes satt en armbåge i nacken på Mattias Bjärsmyr. Matchen slutade 0–0 och därmed lämnade båda lagen planen som förlorare. IFK Göteborg klev visserligen förbi Hammarby och upp på fjärde plats i tabellen. AIK är kvar som sexa, åtminstone ett tag till.