Vardy tvåmålsskytt när Leicester vann igen

Publicerad 2016-04-10

Klart för Champions League

Jamie Vardy gjorde både sitt 20:e och sitt 21:a mål för säsongen när Leicester tog ännu en seger efter 2–0 mot Sunderland.

Greppen om ligatiteln är stenhårt.

– Nu är det klart, säger Erik Niva i Viasat.

Ny vecka i Premier Leage, ny seger till Leicester – och nu är greppet om ligatiteln ännu hårdare.

Efter en jämn matchinledning där inget av lagen var beredd att ta några risker öppnade det upp sig i den andra halvleken.

I den 66:e minuten kunde Jamie Vardy ta med sig en långboll från Danny Drinkwater fram mot mål innan han kyligt placerade in 1–0.

Det såg ut att bli lagets femte raka 1–0-seger, men Vardy höll sig framme igen.

På tilläggstid fick han bollen vid mittlinjen och lyckades på ett otroligt sätt ta sig förbi både försvarare och utrusande målvakt innan han rullade in 2–0 i öppet mål.

"Över 90 procent säkert att de vinner"

Leicester tar i och med segern ännu ett steg mot att säkra ligatiteln och frågan är om något kan stå i vägen för succéklubben.

– Jag upplevde dem som 80 procents favoriter innan matchen, nu är det över 90-strecket. Det finns ingenting i Leicesters sätt att spela som tyder på att de ska sluta vinna. Det finns absolut inga argument kvar för att Leicester inte vinner Premier League 2016.

Segern innebär dessutom att laget är klart för spel i Champions League nästa säsong.

För Sunderland innebär förlusten ännu ett steg närmare nedflyttning.