Uppdaterad 2016-04-21 | Publicerad 2016-04-02

Madrid vände mot Barcelona

Ronaldos konstmål avgjorde superfajten.

Barcelona kopplade greppet om el Clásico.

Men ett bortdömt mål, ett rött kort och ett Ronaldomål senare hade Real Madrid vänt och vunnit supermötet.

– Vi visste inte hur vi skulle spela med en man mer, säger Gerard Pique.

Barcelona öppnade el Clásico bäst. Redan efter nio minuter fick Luis Suarez öppet mål när han frispelades av Neymar. Men stjärnan missade bollen.

I den 24:e minuten ville Barcelona ha straff efter att Sergio Ramos fällt Lionel Messi, men domaren friade.

– Det är uppenbart så att Ramos får en touch på bollen, men samtidigt fullföljer han tackling på ett sätt så att Messi omöjligt kan fullfölja spelkonsekvensen. Slutsumman av alla överväganden är att jag tycker att det är en regelvidrig förseelse innanför straffområdet, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats Studio.

I den andra halvleken hettade stormötet till rejält. Barcelona skapade flera lägen i början av den andra halvleken och efter tio minuter kom målet. Gerard Pique gjorde sig av med sin makering vid en hörna, nådde högst i luften och nickade in 1-0.

Ramos utvisad

Målet tände Real Madrid.

Det tog bara fem minuter innan Karim Benzema satte kvitteringen efter att akrobatiskt ha saxat in bollen.

De sista tio minuterna blev högintensiva. Gareth Bale satte först 2-1 – trodde alla. Men domaren blåste för frispark. Kort senare åkte Ramos på sitt andra gula kort och fick lämna planen.

Men det stoppade inte Real.

”Vi visste inte hur vi skulle spela”

I den 85:e minuten tog Cristiano Ronaldo ner bollen i straffområdet och satte snyggt ledningsmålet. Barcelona lyckades inte skapa några farliga chanser i slutet av matchen trots en man mer och föll på hemmaplan.

– Vi visste inte hur vi skulle spela med en man mer och det var svårt att kontrollera matchen, säger Gerard Pique till Barcelonas officiella Twitterkonto.

Barcelona leder fortfarande la liga sex poäng före Atlético Madrid och sju poäng före Real Madrid.

– Först måste vi ta oss förbi Atlético Madrid för vi är fortfarande trea och sen får vi se vad som händer. Det jag kan säga är att vinna här är en stor belöning för våra spelare för sanningen är att de gjorde en enorm match, säger Zidane enligt AP och fortsätter:

– Det är väldigt viktigt för vår moral att vinna här och precis innan vi spelare en match i Champions League i Tyskland.