Landskrona närmar sig allsvenskt kval

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-09-14

Två poäng efter Sundsvall

Efter tisdagens pliktskyldiga 3-0-seger över tabelljumbon Trollhättan har Landskrona Bois allsvenskt kval inom räckhåll.

Henrik Larssons mannar har två poäng upp till Gif Sundsvall som parkerar på tredjeplatsen.

Mot Trollhättan var det inte något snack om saken. Och det var Fredrik som var namnet för dagen.

I den 21:a minuten spelade Fredrik Karlsson fram sin namne i tremannanfallet, Fredrik Olsson, med förflutet i allsvenskan och Helsingborg.

Både tidigare klubb och förnamn stämmer in på 2-0-målskytten, finske mittfältaren Fredrik Svanbäck som utökade ledningen en kvart senare.

I den andra halvleken spelade Svanbäck fram Surprise och matchen var avgjord redan efter en timme.

J-Södra tog inte chansen

Det skiljer nu två poäng upp till Sundsvall och ytterligare två upp till tvåan Syrianska.

Jönköping Södra missade chansen att närma sig lagen ovanför det nedre kvalstrecket. Laget fick "bara" 1-1 borta mot Öster och går mot en nervös avslutning på serien.