Han blev Klopps första värvning

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Marko Grujic klar för Liverpool

Marko Grujic lånas in under våren.
Foto: TT
Marko Grujic lånas in under våren.

Liverpool har gjort sin första värvning sedan Jürgen Klopp tog över tränarposten.

Talangen Marko Grujic, 19, har köpts loss från Röda Stjärnan – dit han lånas ut över våren.

– Vi väldigt glada för Marko är en stor talang och vi har sett honom flertalet gånger, säger Klopp till klubbens hemsida.

Det har sagts vara klart en längre tid men på onsdagseftermiddagen kom slutligen bekräftelsen. Den lovande serbiske mittfältaren Marko Grujic är klar för Liverpool. Han blir därmed den första värvningen av Premier League-klubben med Jürgen Klopp som manager.

– När jag kom hit visade våra scouter några bilder för mig på en mycket skicklig spelare från Röda Stjärnan. Vi tittade på det, pratade med honom och vi träffades. Han är en bra grabb, en ung grabb som spelar en viktig roll för tillfället i Röda Stjärnan, som är det bästa laget i Serbien, säger Jürgen Klopp.

– Han är en lång men snabb grabb som är duktig på det tekniska. Han kan passa och dribbla, men han är ung så han behöver utvecklas. Det kommer han att göra, så allt är okej, fortsätter tysken.

Lånas tillbaka

Det är dock ingen tilltänkt förstärkning till den här säsongen. Spelaren lånas nämligen tillbaka till Röda Stjärnan över resten av säsongen.

– Jag tänkte på mina framsteg i min nästa period och tog beslutet att det var bra för mig att komma hit och försöka vara det bästa jag kan, säger Grujic.

– Jag vill spela framför en av de mest högljudda uppsättningen av fans i Europa, som finns på Anfield. Jag gillar också atmosfären på de andra arenorna, publiken är väldigt bra. Jag gillar att spela under press och det är därför jag kommit hit - det tar fram det bästa i mig.

Marko Grujic har representerat Serbiens U21-landslag och var med när landet vann U20-VM i somras. Hittills den här säsongen har det blivit fem mål på 21 ligamatcher för Röda Stjärnan.

Följ alla övergångar i Silly Season-bloggen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.