Fyra utvisningar och missad straff i slutsekunderna

Publicerad 2012-05-02

Högdramatiskt när Montpellier missade chansen att rycka i tabelltoppen

Mötet mellan ligaledaren Montpellier och nykomlingen Évian i Ligue 1 i går kväll blev högdramatiskt.

Ett storbråk utbröt på tilläggstid, fyra spelare fick rött kort – och Montpellier missade en straff i slutsekunderna som kan bli kostsam.

Évian var på väg att ordna en jätteskräll på Stade de la Mosson.

I den 69:e minuten kontrade Kevin Bérigaud in 2–1 för gästerna.

Montpellier reste sig och målkungen Olivier Giroud petade in kvitteringen med fem minuter kvar av ordinarie tid.

Sedan började den riktiga dramatiken.

Bortdömt mål

Montpelliers Souleymane Camara nickade precis utanför stolpen med ett par minuter kvar.

Évians Yannick Sagbo fick ett segermål bortdömt för en ytterst tveksam offside. Då hade klockan passerat 90 spelade minuter.

Matchen såg ut att sluta 2–2, men med sekunder kvar av tilläggstiden fick hemmalaget straff. Den var korrekt dömd, men ledde ändå till ett storbråk där fyra spelare fick rött kort – Montpelliers Younes Belhanda och Grégory Lacombe samt Évians Cedric Mongongu och Saber Khelifa.

Räddad straff

Efter kaoset, som dröjde flera minuter, fick Souleymane Camara slå sin straff i den 98:e matchminuten.

Den räddades av danske målvakten Stephan Andersen.

Det avgjorda resultatet innebär att Paris SG kan kapa avståndet till tre poäng i kväll om man besegrar St-Étienne.

Montpellier kommer troligen att få klara sig utan storstjärnan Younes Belhanda resten av säsongen, eftersom han riskerar tre matchers avstängning.