Berg och Hamburg mållöst i toppmötet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-17

”Tycker vi var bäst”

Ettan mot tvåan – Hamburg mot Leverkusen. En toppmatch i den tyska ligafotbollen och ett möte som visade upp tysk disciplin i försvarsspelet, 0–0.

Hemmalaget Hamburg hade de hetaste lägena men lyckades inte förvalta sina chanser.

– Tyckte att vi var det bästa laget i den här matchen, sade svenske Marcus Berg till Eurosport.

– Vi hade en del chanser i den andra halvleken för att vinna matchen, men så här kan det vara.

Berg i toppmötet med Leverkusen.

Berg spelade 90 minuter men var tämligen osynlig. Trots det hade svensken den vassaste chansen att avgöra toppmötet – men skottet satt högt, högt över.

– Första hörnet var ledigt men sen kom en spelare emot mig och jag fick stressa i avslutet. Det blev ett dåligt skott.

Bremen vann hemma mot ligasexan Hoffenheim. Svenske landslagsspelaren Markus Rosenberg byttes in efter 53 minuter. Hoffenheim, där Per Nilsson spelar, har nu två raka förluster i den tyska ligafotbollen.

För Rasmus Bengtssons Hertha Berlin går det dock ännu sämre. Svenskens lag är tabelljumbo och har bara en seger efter nio omgångar.