Arsenal tappade poäng – stjärnan sågas brutalt

Mesut Özil.

Ännu en blek insats.

Då sågades Mesut Özil i Viasatstudion.

– Han är själlös. Det gör ont att se, säger Bojan Djordjic efter att Arsenal spelat 1-1 mot Leicester.

Arsenal tog ledningen i den 20:e minuten. Santi Cazorla chippade läckert in bollen bakom Leicesters backlinje. Yaya Sanogo reagerade snabbast och lyckades spela bollen snett inåt bakåt. Där kom Alexis Sanchez och chilenaren kunde distinkt pressa in sitt första Premier League-mål i karriären.

Hemmalaget replikerade omgående. Laurent Koscielny, som tidigare under matchen åkt på en rejäl smäll mot huvudet och därefter varit tvungen att sys, hängde inte alls med.

Tappade markeringen

Jeff Schlupp sprang loss längs högerkanten och fick in ett högt inlägg. Laurent Koscielny tappade bort Leonardo Ulloa i straffområdet – som vackert nickade in kvitteringen. Kort efteråt byttes fransmannen ut med en befarad hjärnskakning.

Arsenal hade stora problem att få igång fart och rörelse i anfallsspelet. I den andra halvleken försökte bortalaget skapa mer framåt, men Arsene Wengers mannar fick inte med sig mer än en poäng mot nykomlingen.

När Viasatstudions experter analyserade matchen fick formsvaga Mesut Özil klä skott för Arsenals dåliga resultat.

– Han är själlös. Det finns ingen glädje. Det gör ont att se, säger Bojan Djordjic om tyskens insats.

– Fan. Du måste kunna komma ut och dominera mer när du bär en Arsenaltröja. Det är Leicester som de möter.

”Är på fel position”

Bosse Pettersson tycker att Arsene Wenger använder Özil på fel sätt. Experten menar att 25-åringen måste in mer centralt i planen.

– Han måste få en mer central roll. Till hans försvar så är han på fel position.