Då hedrade Cahill brändernas offer

Everton besegrade Aston Villa och är klara för kvartsfinal i FA-cupen.

Tim Cahill avgjorde - men hans tankar sträckte sig längre än till kvarten.

– Jag tillägnar målet de människor som dött, säger han.

Everton besegrade Aston Villa med 3-1, ett resutat som tog dem vidare till kvartsfinal i FA-cupen. Australiensaren Tim Cahill avgjorde hemma på Goodison Park när han 14 minuter före slutet satte sista målet.

Efteråt gick hans tankar till hans landsmän.

– Jag tillägnar målet de människor som dött i bränderna. De har påverkat alla i Australiens landslag och sätter allt i perspektiv. Jag är bara glad om jag kan ge något tillbaka, säger han.

Man U till kvart

Innan dess bjöd matchen på en aktiv inledning där Jack Rodwell gjorde 1-0 och James Millner kvitterade via en straff. Allt på bara åtta minuter.

Med till kvartsfinal i kväll följde även Manchester United som besegrade ett chanslöst Derby med 1-4. Bortalaget såg snabbt till att ordna 0-3 och kunde sedan bida sin tid och ta hem åttondelssegern.