Rysare väntar i sista omgången

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-10-19

Fördel Häcken

Örgryte kan lugnt luta sig tillbaka och följa den spännande avslutningen i allsvenskan. Laget ska visserligen spela, men det är tre andra lag som kommer att ha blickarna på sig. BK Häcken, Assyriska och Brommapojkarna slåss alla om den andra direktplatsen till allsvenskan.

Nej, superettan är inte på något sätt avgjord bara för att Örgryte vann i dag. Det enda som är klart är att Öis spelar i allsvenskan nästa år och tre lag vill göra dem sällskap. Det står klart efter dagens resultat i superettan. BK Häcken hade kunnat säkra sin plats i dag de också, men då hade det krävts seger borta mot Falkenberg samtidigt som Assyriska och Brommapojkarna förlorade poäng. Så blev det inte. Precis som Assyriska lärde sig i senaste omgången är Falkenberg ett lag som aldrig ger upp. Då kvitterade laget på sitt enda avslut på mål i slutminuten. Nu gjorde de nästan om bedriften trots ett till synes hopplöst läge.

Sen kvittering

Häcken fick nämligen en drömstart i den viktiga matchen och efter bara 21 minuter ledde laget med 2–0 efter mål av Daniel Larsson och Jonas Henriksson. Först i den 70:e minuten kunde Mikael Boman reducera. Sedan dröjde det nästan 20 minuter innan Kristoffer Fagercrantz kunde kvittera på frispark. Krysset innebär att Häcken visserligen behåller sin andraplats i tabellen, men nu endast tack vare målskilnad till godo på Assyriska.

Södertäljegänget gjorde nämligen vad de skulle borta mot Landskrona BoIS. Dennis Östlund, Xhevdet Llumnica och Stefan Batan gjorde varsitt mål och Assyriska har nu hopp om att ta en direktplats till allsvenskan, men då krävs det att Häcken tappar poäng i sista omgången samtidigt som Assyriska måste vinna. De har nämligen hela elva mål att ta in på Hisingslaget.

BP också med

Fördel Häcken i kampen om direktplatsen alltså och fördel Assyriska i kampen om kvalplatsen. Brommapojkarna har dock inte gett upp hoppet om någon av platserna. Dagens 2–0-seger borta mot Åtvidaberg innebär att de sistnämnda är borta ur leken, men att BP är med. De har en poäng upp och vinner de sin match samtidigt som både Assyriska och Häcken tappar poäng blir det BP som följer Örgryte upp. I botten lever kampen också. Degerfors vann i dag bottenmötet mot Enköping och hoppas fortfarande på att ta en av kvalplatserna från antingen Bunkeflo eller Jönköping Södra. Degerfors har en poäng upp, Enköping har två.