Real Madrid förlorade

Det var inte topplagens kväll i La Liga.

Real Madrid förlorade med 1–0.

Valencia förlorade med 2–3.

Bernd Schuster har varit utsatt för kritik efter förlusten i spanska cupen. Han hade hoppats på upprättelse borta mot Valladolid, men så blev det inte. Hemmalaget gjorde matchens enda mål tre minuter in på andra halvlek. När Real Madrid jagade en kvittering fick Real Gabriel Heinze utvisad med två minuter kvar av matchen. Förlusten innebär att Barcelona kan dra ifrån mästarna med fem poäng i morgon om de besegrar Recreativo på bortaplan.

Valencia är i samma läge som Real Madrid. Laget föll nämligen med 2–3 hemma mot Sporting Gijon. Hemmalaget skapade tillräckligt med chanser för att ordna åtminstone en poäng, men närmare än Matas reducering på övertid kom aldrig Valencia. Castro blev matchvinnare för gästerna när han gjorde 3–1 med nio minuter kvar att spela.